Ideiglenes felvételi rangsor

2021. március 18., 07:41

Kedves Nyolcadikosok! Tisztelt Szülők!

 

A Felvételi Központ a középiskolai belső felvételi kód emelkedő sorrendjének megfelelően küldte meg a nyolcadikosok felvételi lapját ebben a tanévben is. Így sajnos nem tudtuk megállapítani, hogy a jelentkező mely ágazatot jelölte meg első-, másod- vagy harmadsorban, ezért minden feltüntetett ágazatot figyelembe veszünk az ideiglenes felvételi jegyzék összeállításánál.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jegyzékben elfoglalt hely nem végleges, nem jelenti azt, hogy a hátra rangsorolt tanulók nem nyerhetnek felvételt, hiszen az előttük állók több iskolába és más ágazatokra is felvételizhettek, és felvételt nyerhetnek.

 

A kötelező pályaalkalmassági vizsgálatról értesítést küldtünk, és 2021. március 1-19. között a megjelenő nyolcadikosok megírták a feladatlapot, és lezajlottak a motivációs beszélgetések is. Akik nem jelentek meg, és a szülő sem lépett kapcsolatba velünk, annak nem volt értékelhető pályaalkalmassági vizsgálati eredménye (bizonyára más középiskolát jelöltek meg, és a hozzánk megküldött jelentkezési lap sokadik az iskolák sorrendjében).

 

A szülők március 23-án és 24-én módosíthatnak a tanulói adatlapon az általános iskolában: új iskolát már nem jelölhetnek meg, de az iskolák közötti sorrenden, az iskolán belüli iskolatípuson (pl. szakképző iskola helyett technikum), esetleg az ágazatok sorrendjén még változtathatnak, illetve újabb tanulmányi területet (ágazat) írható be az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. A módosítást az általános iskolák nem tagadhatják meg. (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 38. § (6) bek.)

A Felvételi Központ a végeredményről április 23-ig tájékoztatja a középiskolákat, amelyek április 30-ig küldik meg a felvételről szóló végleges értesítést a jelentkezőknek (kiskorú jelentkező esetén a szülőnek) és az általános iskoláknak.

 

Felmerülő kérdéseikre továbbra is szívesen válaszolunk az alábbi elérhetőségeinken:

Telefon: 06-59/321-329

E-mail: illessy@illessy.edu.hu

 

Toldi Attila igazgató

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK