Ideiglenes felvételi jegyzék

2019. március 13., 15:41

Kedves Nyolcadikosok! Tisztelt Szülők!

 

A Felvételi Központ a középiskolai belső felvételi kód emelkedő sorrendjének megfelelően küldte meg a nyolcadikosok felvételi lapját ebben a tanévben is. Így sajnos nem tudtuk megállapítani, hogy a jelentkező mely ágazatot / szakmát meg jelölte meg első-, másod- vagy harmadsorban, ezért minden feltüntetett ágazatot / szakmát figyelembe veszünk az ideiglenes felvételi jegyzék összeállításánál.

Bonyolítja a helyzetet, hogy egyes szakmáink (cukrász, pincér, szakács) kötelező pályaalkalmassági vizsgálathoz kötöttek, melyről értesítést küldtünk, és 2019. március 4-6. között a megjelenő nyolcadikosok megírták a feladatlapot, és lezajlottak a motivációs beszélgetések is. Akik nem jelentek meg, és a szülő sem lépett kapcsolatba velünk, annak nem volt értékelhető pályaalkalmassági vizsgálati eredménye (bizonyára más középiskolát jelöltek meg, s a hozzánk megküldött jelentkezési lap nem komoly szándékot tükrözött).

 

A szülők március 21-én és 22-én módosíthatnak a tanulói adatlapon az általános iskolában: új iskolát már nem jelölhetnek meg, de az iskolák közötti sorrenden, az iskolán belüli iskolatípuson (pl. szakközépiskola helyett szakgimnázium) vagy a szakmák sorrendjén még változtathatnak, illetve újabb tanulmányi területet (szakma vagy ágazat) írható be az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. A módosítást az általános iskolák nem tagadhatják meg. (20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 38. § (6) bek.)

 

A Felvételi Központ a végeredményről április 23-ig tájékoztatja a középiskolákat, melyek április 30-ig küldik meg a felvételről szóló végleges értesítést a jelentkezőknek (kiskorú jelentkező esetén a szülőnek) és az általános iskoláknak.

 

Elérhetőségeink:

Telefon: 06-59/321-329

E-mail: illessy@illessy.sulinet.hu

Megértésüket ebben a nehezen átlátható rendszerben köszönjük.

Toldi Attila igazgató

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK